„Anya, nem kell annyi zacskót elhasználni feleslegesen”
2019. június 21. írta: web à porter

„Anya, nem kell annyi zacskót elhasználni feleslegesen”

Sosem felejtem el kisfiam tágra nyílt szemét, amikor a zsebemből véletlenül kiesett zsebkendőt nem abban a minutumban kaptam fel, vagy amikor rám szólt a boltban, hogy a péksüteményeket nyugodtan tegyem egy zacskóba, őt bizony nem zavarja, ha a csokis tekercs összeragad az almás-fahéjassal. „Anya, nem kell annyi zacskót elhasználni feleslegesen.”

Amikor a gyerekek kezdik megismerni a világot, nagyobb valószínűséggel segítenek megvédeni Földünket a következő generációk számára, ha már időben jó mintát tanulnak a szülőktől. A bolygó védelmére való korai szoktatás nagy hatással lehet felnőtt létük jövőbeli környezetbarát szokásainak kialakításában.

Hogyan tanítsd a gyereket a környezetvédelemre?

1. Tanítsd a gyermeket arra, hogy megfelelő tartályt használjon a hulladék tárolásához!

A csomagolóanyagot csökkentsd, csökkentsd, csökkentsd, újra használd, újra használd, és újrahasznosítsd, amennyire csak lehet. A kis dolgok, mint például a hulladékmentes ebéd csomagolása: ne foglalkozz a csomagolással. Készíts neki finom szendvicset vagy magvas finomságokat. Használj uzsonnadobozt, semmiképpen ne vásárolj neki dobozos vagy műanyag palackos üdítőket. Hidd el, az egészsége is meghálálja majd.

2. Adj neki házimunkát!

Segítsen az újrahasznosítható anyagok osztályozásában. Együtt vigyétek a szemetet a szelektív kukákhoz, imádni fogja, hogy ő dobálhatja bele a megfelelő színű kukába a bele való palackokat, papírokat.

3. Tanítsd meg a vízspórolásra!

Hogy rendesen zárja el a csapokat, ne pazarolja a vizet fürdés közben. A víz értékes. Használhatsz matricákat, mint jutalmat.

A cikk továbbfolytatódik a következő linken: https://nlc.hu/baba/20190616/kornyezetvedelem-gyerekneveles-szulok/

A bejegyzés trackback címe:

https://web-a-porter.blog.hu/api/trackback/id/tr6214905056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása